Thema Ietskes Schif 2015 – De hinderlaag van Ambiorix

Ietskes Schif kiest in 2015 voor het thema “De hinderlaag van Ambiorix”.

Ambiorix wordt vanaf de 19e eeuw als een Belgische historische held gezien, vanwege zijn verzet tegen de Romeinse bezetters. Hij gebruikte guerrillatechnieken om met weinig manschappen complete Romeinse legioenen in de pan te hakken. Caesar was erg onder de indruk van hem en schreef zelfs over hem en de veldslag in zijn “Commentarii de Bello Gallico” (verslag van de Gallische Oorlog).

Op dit moment presenteren we alleen de titel. Op vrijdag 20 maart zal onze “art department” tijdens de algemene ledenvergadering het ontwerp presenteren. Na die datum zullen we het ontwerp ook wereldkundig maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*