Over ons

IMG_1884.JPGIn 1993 zijn er enkele mensen die na vele jaren te hebben gebouwd bij nestor Eddy Heerings graag op eigen benen willen staan en hun eigen ideeën willen ontplooien. Na het meemaken als toeschouwer voor 1 jaar van de Brabantse dag besluiten deze mensen dat het hoogtijd wordt om een nieuwe groep te starten. Na diverse vergaderingen en gesprekken met het stichtingbestuur krijgt de groep groen licht om de zaken te gaan regelen.

En er moet veel geregeld worden! Vanaf oktober is men wekelijks bij elkaar om de stand van zaken door te spreken, nieuwe acties op touw te zetten en om de taken te verdelen. Door de stichting wordt een optochtwagen geregeld voor ons, een tent en een heel pakket met adviezen en regels. Onderdak vinden we in de Waarden op het stuk grond van de familie van Kessel. En met Peter van Hoek van v.Hoekdakbedekkingen als buurman hebben we het erg getroffen.

IMG_1898.JPGIn januari vind de thema-avond plaats en kan er series gewerkt gaan worden aan het ontwerp van de eerste wagen. Binnen dit thema wordt gekozen om het verschil tussen de rijken en de arbeiders zo rond 1900 uit te beelden. Als ontwerp voor de wagen wordt gekozen voor een blauwververij waar de mensen vele uren per dag moesten maken voor weinig geld terwijl de industrieel met zijn gezin een riant leven leidde.

Op de laatste zondag van augustus 1994 is het dan zover. Na maanden van bouwen en schilderen is de wagen klaar en is men apetrots op wat men gepresteerd heeft. Ons eerste optreden mag er zijn en dat wordt uiteraard gevierd! Met een 50 tal leden heeft men zich letterlijk uit de naad gewerkt om de wagen op tijd klaar te hebben.

IMG_1913.JPGVandaag de dag telt de groep ongeveer 100 leden. In de achterliggende periode hebben we als groep laten zien dat de 1e prijs winnen fantastisch is, maar dat gezelligheid en saamhorigheid de drijfveer zijn om een groep bij elkaar te houden. We hopen dat die gezelligheid blijft!

6 thoughts on “Over ons

 1. dag vriendengroep ietskes schif,

  ik en 8 andere vrienden doen dit jaar eindexamen havo 5 op het montessori college in eindhoven. om het jaar af te sluiten heeft onze school een gala georganiseerd bij het kasteel in Heeze. de bedoeling is om aan te komen met mooi vervoer. Ons leek het een origineel en leuk idee om met een praalwagen aan te komen aangezien dit nog bijna nooit eerder is gedaan. lijkt het jullie leuk om mee te doen aan deze ‘stunt’. we zouden jullie ook kunnen promoten op ons tiktok account (12.000 volgers), we doen vooral unieke ludieke stunts die wel eens veel views halen. zo hadden we laatst nog een video met 2.8 miljoen weergaven.

  met vriendelijke groet,
  Ties Maas

 2. Dag vriendengroep ‘Ietskes schif’.
  Wij van Theatergroep Wizzel zijn op zoek naar Romeinse helmen.
  Ooit hadden jullie die.
  Hopelijk hebben jullie er nog steeds……..?!

  Kunnen jullie ons verder helpen?

  Groetjes Ilse Spierings
  Theatergroep Wizzel.
  Alvast bedankt.

 3. goedeavond. vraagje. ik zie dat jullie Romeinse helmen maken met een mal.

  wij zijn een carnavalsgroep van vrienden. wat kosten deze helmen.

  en staan jullie er voor open?

  gr. Ludo cv melisse

 4. Hè Jos de wagen is al afgebroken , dat is gebruikelijk binnen de Brabantse dag vaak de dag er na al

  En dus de kluizen ook , als je in het vervolg iets wilt na de optocht van een wagen , kom de dag er na heel vroeg of na afloop van de optocht de zelfde dag nog als je iets wilt

  Groetjes

 5. Hallo Bouwers

  Wij carnavalswagens Bouwers Luneven zagen jullie schitterende wagen
  onze vraag is verkopen jullie de kluizen van de wagen ?
  Ik hoor het wel
  groetjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*