Ietskes schif print zijn maquette met een Ultimaker

Het proces van wagens bouwen wordt steeds moderner. Zo maken veel groepen gebruik van filmpjes van hun thema, of van complete 3D films. Wij werkten twee jaar geleden ook met een 3D film bij onze wagen van De Vliegende Hollander. Dit hielp enorm om enthousiasme te kweken en om het eindresultaat goed voor je te zien. Het enige nadeel: het kostte ons veel tijd om dit filmpje te maken, waardoor iedereen pas lang nadat de eerste tekeningen af waren het ontwerp kon zien. Daarnaast hadden onze bouwers behoefte aan een bouwtekening waarin de maten staan.

Onze nieuwe aanpak

We doen het nu anders! Zie hier een filmpje van hoe wij m.b.v. een CAD tekening (dank aan Pieter van Gool) en een 3D printer van Ultimaker binnen no time een maquette neerzetten. Het voordeel: je kunt snel aan iedereen laten zien hoe het ontwerp er uit ziet. Daarnaast kun je de CAD tekening die je toch al maakt direct gebruiken als bouwtekening.

Dank aan Coen de Boer voor het maken van dit filmpje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*