Het seizoen is officieel geopend

Nieuw themabeeld!

Het nieuwe themabeeld is ook bekend gemaakt. Het themabeeld is een eigentijdse vertaling van de Aardappeleters van Van Gogh. Voor het eerst wordt het centrale themabeeld aangevuld met twee andere beelden: de Drinkebroer (luchtboogbeeld van de St. Jan in Den Bosch) en Marieke van Nimwegen (literatuur van onbekende meester). Bekijk hier het bijbehorende filmpje:

En wij zijn ook begonnen!

Afgelopen donderdag zijn we begonnen met de oefeningen van het spel. Dit jaar hebben we een lastige “harmonica constructie”: de burgers trekken de koorbanken uit de kerk, en de Duitsers duwen de koorbanken weer de kerk in. Goed oefenen is dus essentieel om het geheel spectaculair over te laten komen. Het is dus belangrijk dat iedereen blijft komen! 🙂

Afgelopen woensdag 30 mei hadden we al een flinke opkomst! We hebben iedereen uitleg gegeven over het nieuwe spel. De Duitsers oefenden hun ganzenpas, de burgers gingen lekker touwtje trekken en de beelden stonden er even stil bij.

 

One thought on “Het seizoen is officieel geopend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*