George Pal’s Leven in beeld

Op 20 mei is tijdens de opening van het Brabantse Dag seizoen ons thema gepresenteerd. Beleef het mee!

Ons thema:  George Pals Leven in beeld

George Pal was een pionier op het gebied van stop motion poppenanimatie. In de jaren 30 heeft hij veel belangrijke filmtechnieken bedacht. Zo bedacht hij o.a. dat je houten poppetjes in een film kan laten “bewegen” door fotootjes van het poppetje in een andere stand achter elkaar te plaatsen. Speciaal hiervoor richtte hij in Eindhoven zijn Studio Pal op, waar een heel team voor hem nonstop poppetjes, hoofdjes, armpjes, etc. vervaardigde. Veel van deze technieken worden vandaag de dag nog steeds gebruikt in de filmwereld. Toch kennen veel mensen hem niet, ondanks dat hij later in zijn leven 6 Oscars heeft gewonnen en een ster op de Wall of Fame heeft gekregen. Met ons ontwerp willen we een ode brengen aan de man en het oeuvre dat hij ons naliet.

Wonder vol Werelden

De korte film hieronder geeft een indruk van het werk van George Pal.

Een film die aan je voorbij trekt

Deze animatie geeft je de beleving die je ervaart, wanneer je 29 augustus naar Heeze komt. We willen dan de toeschouwer het idee geven dat je “live” naar een animatiefilm kijkt. Hierbij beelden we het leven van George Pal uit aan de hand van zijn eigen geschapen werelden:

  • Zijn leven in Eindhoven waar hij zijn studio opbouwde, maar moest vluchten voor de Nazis die Nederland binnen vielen
  • Zijn reis naar en aankomst in Amerika
  • Los Angeles, waar hij uiteindelijk de felbegeerde Oscar won en een ster op de Wall of fame kreeg.

In het volgende 3D filmpje kun je zien hoe de optocht zal zijn en zul je de hierboven genoemde punten herkennen:

De animaties en visuals zijn gemaakt door Matte! Nande?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*